Hierbij krijg jij ZEVEN (!) sollicitatietips

 

Hi jij! 🙋🏼‍♀️Banenwisselaar 🕵🏼‍♀️ opgelet! Ik wil je meenemen in de wereld van solliciteren. Zo eng is het niet, echt!

 

🔄 Maar eerst… Hoe zit dit eigenlijk bij jou? Ben je snel verveeld of blijf je veel te lang hangen bij die ene saaie baan van honderd jaren geleden? Of zit je juist (tijdelijk) thuis zonder werk vanwege bijvoorbeeld een burn-out?

 

En dan, welke tips en/of handvaten heb je nodig? Weet jij überhaupt wél wat je wensen zijn? Zoveel vragen. Zoveel persoonlijke antwoorden. Daarom is het goed om eerst op onderzoek te gaan voordat je je stort in de wereld van solliciteren.

 

Vaak denken we bij het solliciteren dat we ons cv onder het stof vandaan moeten trekken en that’s it. 

 

Nope. Dat is niet de truc, sorry.

 

❓Weet jij überhaupt wel wat je aan het doen bent? Waarop je solliciteert? Voldoet dit aan (al) je wensen? En wat deel je wel of niet in een motivatie brief? Of gesprek?

 

Wederom zoveel vragen. Zoveel persoonlijke, individuele antwoorden. Daarom geef ik je ZEVEN sollicitatietips

 

🕵🏼‍♀️ En tegelijkertijd kom ik ook om de hoek kijken. Het is zoveel allemaal! Weet je het echt niet, op dit moment? 👩🏼‍🚒 Kim de hulplijn hier!

 

🗺 IK GA JE HELPEN! In drie maanden ga jij je eigen route, op jouw persoonlijke kaart, uitstippelen! Ontdekken, voelen, onderzoeken en uitvoeren!

 

In het kort:

👉🏻 We starten met een call van 30 minuten waarbij we de doelen vastzetten, afspraken maken en zorgen samen voor een sterke start;

👉🏻 Jij krijgt voor minimaal één jaar toegang tot de online leeromgeving, waarbij je in jouw eigen tempo aan de slag kunt;

👉🏻 We hebben zes live (of digitaal, wat jij wilt!) sessies waarbij we duiken in jouw persoonlijke route;

👉🏻 Tot slot een vaste verbinding en hulplijn via WhatsApp, voor al je vragen, met mij!

Breng je eigen verhaal in kaart. En dan niet alleen je laatste baantjes. Nee, je verhaal begint bij jouw geboorte. Wat heb je allemaal meegemaakt om te worden wie je op dit moment bent?! 

 

Pak een groot stuk, leeg papier waar jij je eigen tijdlijn gaat uitschrijven en tekenen. Doordat je in kaart brengt wat je allemaal meegemaakt hebt, krijg jij je eigen verhaal steeds duidelijker. En gaat dit de basis worden van jouw motivatie.

Ik hoor je hardop denken, wat heeft mijn routine te maken met solliciteren? Als je het aan mij vraagt: alles. Wisselen van baan kost je veel energie. Want je wilt een goede indruk maken, alles onthouden wat er vertelt wordt en je komt in een compleet nieuwe omgeving terecht. Wanneer jouw basis routine niet op orde is, sta je al met 2-0 achter. Een valse start dus. 

 

Dus pak die routine aan. Op welke momenten sport je bijvoorbeeld? ’S Avonds laat voor het slapen gaan? Willekeurig wanneer je zin hebt? Stel je het te vaak uit, waardoor je niet gaat? Zorg dat je dit regelmatig op een vast moment in je agenda zet. Dit geldt ook voor gezonde maaltijden bereiden (en opeten natuurlijk), hoe laat je naar bed gaat én opstaat, hoe vol jij je sociaal leven inricht op basis van je persoonlijke energielevel en ga zo maar door. Denk na over een stabiele, haalbare routine en kom een stuk relaxter aan op je (nieuwe) werk. 

We hebben allemaal een netwerk. Misschien voelt het niet als ‘het juiste netwerk’ maar dat is onjuist! Wanneer je, laten we zeggen, drie verschillende personen kent. Deze drie personen kennen ook weer drie personen. Ieder met zijn of haar eigen interesses en kennis. Netwerken is dus belangrijk, ook als je het gevoel hebt dat het niet relevant is. Netwerken anno 2021 kan voor een deel ook online. Ken je LinkedIn al?

LinkedIn is een platform waar je gevonden kunt worden. Jouw ervaring, kennis, interesses en aanbevelingen kunnen ervoor zorgen dat je de interesse wekt van je toekomstige werkgever. Daarnaast kun je oneindig veel vacatures vinden, connecties leggen met kennissen, artikelen delen en ga zo maar door. Dus zie het echt als een waardevolle toevoeging in het gehele sollicitatieproces. 

Jouw cv is net zo persoonlijk als je vingerafdruk. Het enige verschil is dat een vingerafdruk langdurig bekeken wordt en een cv gescand in enkele secondes. Je wilt een goede indruk maken, toch? De lezer gaat kijken of je een goede match bent met de functie. Sluit bijvoorbeeld je werkervaring aan? Soms is het dus zinvol om per sollicitatie je cv aan te passen naar de functie. Ook als je werkervaring niet volledig aansluit kun je er wel een kort verhaal van maken. 

 

Waar moet je cv nog meer aan voldoen? Zorg dat je alleen relevante dingen erop zet. Dus je bijbaantjes van 15 jaar geleden is waarschijnlijk niet relevant. Skip dit dan ook. Een nette foto (dus niet met cocktail in je hand op het strand) en een goede introductie tekst van een paar zinnen is ook een waardevolle toevoeging aan je cv. Maak het overzichtelijk met een design wat bij jou én de functie past. Gebruik kleuren en val op! Wanneer je klaar bent, adviseer ik om iemand anders ernaar te laten kijken. Hierdoor kun je de laatste punten op de ‘i’ zetten. Is hij af om verstuurd te worden? Sla je cv op als PDF zodat de lezer hem snel kan uitprinten zonder dat alles verspringt. Ja, het gebeurd nog vaak dat je cv geprint en wel op tafel ligt tijdens de gesprekken.

 

Wil je een cv maken en iets anders gebruiken dan Microsoft Word? Dan kun je via www.canva.com diverse (gratis!) templates vinden en deze na eigen stijl en smaak opmaken. Super handig, toch?

Ho, maar wacht eens. Hebben we niet een stap overgeslagen? Eigenlijk wel. Want waar ga je op solliciteren? Is dit al duidelijk en helder voor je? Het is duidelijk dat je je cv op de vacature of functie afstemt, maar zonder vacature geen cv en zonder cv geen nieuwe baan. Huh. Oké, opnieuw.

 

Ben je tevreden over de soort functie die je op dit moment doet of gedaan hebt? Top! Dan kun je in diezelfde branche zoeken. Andere werkgevers geven toch weer andere inzichten, ervaring en uitdagingen. Dat is leuk. 

Ben je niet tevreden met wat je doet of gedaan hebt? Ik weet bijvoorbeeld dat ik niet snel meer in de horeca wil werken. Ik weet dus ook dat ik hier niet meer op moet solliciteren! Ik ga hier ook niet meer naar zoeken. Jij ook niet meer doen, goed? Fijn, dat is dan afgesproken. Maar wat dan?

Onderzoek eens wat bij jou en je karakter past. Ga vacatures lezen en ontdek wat je erbij voelt. Niet bang zijn. Wil je iets totaal anders? Dan kun je in je motivatie schrijven dat je nog niet volledig de ervaring hierin hebt, maar wel bereid bent te leren. Ook kun je uit je eigen ervaring iets vertellen waarom de functie je juist wel aanspreekt. Blijf wel realistisch, niemand is in één dag de president van Amerika.

 

Wanneer je een motivatiebrief schrijft, houdt deze dan kort en krachtig. Ik weet het, dit is (ook) niet mijn sterkste kant en dit benoem ik dus ook wanneer ik voel dat dit toepasselijk is. Wanneer je goed communiceert en hardop kenbaar maakt wie je bent, bloeit er vanuit de andere kant al sympathie op. Blijf dichtbij jezelf! 

 

Je motivatie is, zoals we dit vroeger geleerd hebben op de basisschool, opgedeeld in drie delen: kop, midden en staart. Je intro kun je vanuit je tijdlijn halen. Wie ben je en waar kom je vandaan? Het midden laat je zien waar je motivatie vandaan komt uit basis van je (werk)ervaring. Dus even plat geslagen: wat kun je precies. Ook wanneer je zaken hebt die opvallen in je cv, kun je dat hier uitgebreider toelichten. Je sluit af met wat je wilt en waarom. Je laatste zin moet een knallende afsluiter zijn: waarom moeten ze je uitnodigen voor een gesprek? Ook dit kun je uit je tijdlijn halen.

 

Ben je er uit op welke vacature je wilt reageren? En nogmaals: ga niet halve bak ergens reageren als je vooraf al denkt ‘dit wil ik helemaal niet’. Ben je er klaar voor? Verstuur je cv en motivatie in één mail waar je goed controleert of de documenten en het onderwerp goed zijn ingevuld. Een foutje is gelijk een slechte binnenkomer. 

De eerste indruk gaat over het algemeen vanzelf. Er gebeurd van alles in ons onderbewustzijn, zonder daar invloed op hebben. Soms werkt dit ook in het nadeel, want de eerste indruk is niet altijd gelijk of kloppend. Alles wat meegenomen wordt bij een eerste indruk is bijvoorbeeld hoe je gekleed bent, hoeveel make-up je draagt, je haren netjes verzorgt of in een grote klit, je geurtje. Maar ook hoe je beweegt, of je spontaan of gesloten bent, verlegen, onzeker en je stemgeluid. Ben je hiervan bewust. Natuurlijk moet je je niet anders voor gaan doen dan dat je bent. Zorg ervoor dat deze inzichten de beste versie van jou naar bovenhaalt!

 

Wanneer je voorbereid je gesprek in gaat heb je vooraf al voorbeelden bedacht waarbij je kunt laten zien welke successen je behaald hebt. Dus je laat het niet alleen zien op je cv, je hebt ‘bewijs’ van deze capaciteiten. Let wel op dat je jezelf niet ongegeneerd gaat promoten. Het moet wel menselijk blijven natuurlijk. Andersom geldt dit ook. Er zijn ook zaken die je niet succesvol hebt behaald. Waarom niet? Hoe kwam dit? Welke lessen heb je hier uitgehaald? 

Onderhandelen is iets waarbij de meeste kriebels krijgen. Of hartkloppingen. Of iets waarbij we al snel denken ‘laat maar zitten’. Maar wat als ik je vertel dat het mogelijk is om in één gesprek vier schalen erbij te krijgen, iets waar je anders misschien wel 4 jaar over moet doen? Dan is het de moeite waard, vind je ook niet? Precies.

 

Blijf vooral eerlijk en dichtbij jezelf. Ga niet eisen, ga niet dwingen. Vraag gewoon of er mogelijkheden zijn. Begin sowieso pas met onderhandelen als je weet waarover je gaat handelen. Als je nog niets weet, kun je ook nergens op inzetten. 

 

Via loonwijzer.nl heb ik diverse tips opgedaan om de beste onderhandelingspositie aan te gaan. Zij geven aan dat je potentieel werkgever vermoedelijk je vorige salaris willen weten, om hun aanbod ergens op te baseren. Dit is natuurlijk ongegrond want dit waren hele andere omstandigheden. Dit mag je gerust ook zeggen. Je salaris hardop benoemen is dus niet relevant. “Het is niet belangrijk wat mijn huidige salaris bedraagt. Het gaat om een passend salaris voor deze functie.”


Wanneer ze aan je vragen wat je wilt verdienen, hou je het antwoord in het midden. Je kunt zeggen dat dit afhangt van de taken die je gaat uitvoeren en ook wat de bijpassende verantwoordelijkheid is. Weet wat je waard bent! Ook kun je aangeven dat je pas over salaris gaat onderhandelen zodra jullie beide kiezen dat je de juiste kandidaat bent. 

 

Ben je de juiste kandidaat en voelt het voor jou ook goed? Dan is het tijd om te gaan onderhandelen. Dus zodra je wel een bedrag noemt, spreek dit met zelfvertrouwen uit. Je verpakt het in met alleen maar voordelen. Bereid dit dus goed voor. Je begint met “Ik heb …opleiding gevolgd met daarbij … jaar werkervaring in diezelfde branche opgedaan”. Waarna je doorgaat met het benoemen van je bedrag: “Een passende beloning/salaris hiervoor is een maandsalaris tussen de €3.000 en €3.300”. Uiteindelijk sluit je positief af waarbij je aangeeft wat je potentieel werkgever als voordeel (of voordelen) krijgt wanneer zij jou aannemen. “Voor deze investering krijg je een toegewijde medewerker die niet alleen op tijd komt, enthousiast is en ook waar de targets binnen één jaar met ..% zijn gestegen”.

 

Nog meer waar je rekening mee kunt houden?
– Wees realistisch, als de arbeidsmarkt breed is kiezen ze snel voor iemand anders wanneer je onrealistische bedragen vraagt;

– Neem je tijd. Het gaat natuurlijk om het resultaat en niet om snelheid. Vraag om enkele dagen de informatie te verwerken. Zeg vooral niet meteen ja of nee;

– Je onderhandeld eerst over je brutosalaris. Vergeet daarbij niet de secundaire arbeidsvoorwaarden. Een dertiende maand, auto van de zaak, flexibele werktijden, anderen bonussen en al dat andere wat ik niet heb opgesomd, zijn allemaal zaken die bij je beloning wordt opgeteld. Dus lijkt het eerst niet wat je verwacht? Vergeet deze zaken niet te berekenen.

Je eerste werkdag. Altijd spannend, vermoeiend en veel prikkels. Maar wanneer ik terugkijk naar mijn eerste werkdagen, kwam ik altijd stuiterend thuis. Wat een heerlijk gevoel! Het gaf mij altijd weer een nieuwe uitdaging, waar ik keer op keer aan toe was. Hoe geldt dit voor jou? Hoe heb jij je eerdere eerste werkdagen beleefd? Daar kun je nu je toekomstige eerste werkdag op inrichten. Moet je de dagen ervoor wat rustiger aandoen bijvoorbeeld? Even je agenda een week leeg houden of ga jij juist goed op je ervaringen delen op een terrasje met je beste vriendin? Hoe dan ook; zorg goed voor jezelf.

Je eerste werkdag staat ook in het teken van al je nieuwe collega’s ontmoeten. Hoe wil je overkomen? Denk een dag van te voren al na over wat je wilt aantrekken. Past dit goed bij het bedrijf waar je gaat werken? Voorkom dat je de ochtend zelf stress ervaart over deze simpele, kleine dingen. 

Blijf rustig, blijf dichtbij jezelf en neem een notitie blokje mee. Hierin kun je alles opschrijven wat je wilt onthouden. Stel vragen wanneer je iets niet begrijpt of nogmaals wilt horen. Weet dat geen enkele vraag gek is! Jouw nieuwe collega’s willen dat je snel met het reguliere werk mee kunt draaien dus wanneer jij afhankelijk van hen blijft, duurt alles alleen maar langer. Lekker actief mee doen dus! 

Succes, topper! Zodra jij deze tips toepast sta je al 1-0 voor. Beloofd!

Tip: klik op het onderwerp als je er meer over wilt lezen!

Kim Rietveld

Bepaald de juiste

R-O-U-T-E,

eentje die bij jou past.

 

Regie Over Jouw Uitlaatklep (waar wordt je blij van?), Taken (welke taken en to do’s horen daarbij?) en Euro’s (van welke voorwaarde wordt jij blij?)

 

– Kim Rietveld

↓ Dit bericht delen? Dat kan! ↓

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Twitter

🔥