Wie is Kim
Wie is Kim? Adfire Coaching
Wie is Kim? Adfire Coaching
Wie is Kim? Adfire Coaching
Wie is Kim? Adfire Coaching

“Je denkt precies te weten welke kant je op wilt, je denkt dat je goed op je plek zit. Iedereen heeft wel eens een slechte dag of geen zin om op te staan. Er zitten vast ook leerzame momenten tussen?! Allemaal illusies die ik mijzelf jarenlang heb voorgehouden. Totdat het moment aankwam dat ik niet meer uit bed kon komen. Mijn wereld stortten langzaam in, zonder dat ik het doorhad.”

Levenslessen zorgen voor inzichten. Inzichten die je nodig hebt om te groeien

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar het verhaal achter mijn gezicht. Ik ga je mee nemen in mijn levenslessen en vertellen waar mijn ambitie van carrièrecoach vandaan komt. Heb je vragen of wil je met mij kennismaken? Vul onderaan deze pagina het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

 

Het begon allemaal…. in de warme zomer van ‘91. Ik ben geboren als eerste kind van mijn ouders. Ik groeide op in Noord-Brabant en nog geen anderhalf jaar later werd mijn broertje geboren. Samen met de hond was ons gezin compleet. 

 

Mijn kindertijd was echter een hobbelig bestaan. Mijn broer werd al snel gediagnosticeerd met autisme. Daarbij was ik altijd graag op mijzelf en was leren niet mijn favoriete bezigheid. Ik voelde mij anders dan anderen. Ik leefde in mijn eigen fantasie, onrecht vond ik lastig en ik had weinig aansluiting met andere kinderen.

 

Uiteindelijk begon ik een eigen weg te bewandelen. Ik was er namelijk van overtuigd dat ik niemand meer nodig had en ik het allemaal wel zelf kon. De middelbare school was een hele uitdaging. Iedereen is in deze levensfase zoekende naar ‘wie ben ik’. Het was voor mij een eenzame periode waar ik niet altijd eerlijk was, vooral naar mezelf. 

 

Een gevecht met jezelf is achteraf enorm leerzaam, maar wanneer het zich afspeelt is het ook beangstigend. Deze levenslessen geven mij nog steeds inzichten. Dat je bijvoorbeeld ook vooruit komt met vallen en opstaan! Naast eenzame momenten en pesterijen, leerde ik creatief om te gaan in bepaalde situaties waar ik nu op terug kan vallen.

“We take photos as a return ticket to a moment otherwise gone.

__>

READ MORE”

Adfire, de carrièrecoach

Als puber rondrennen tussen de kinderen, de meesten verklaarden mij voor gek!

Nadat de middelbare school was afgerond begon ik aan mijn vervolgopleiding. Dit was vooraf nog een hele zoektocht. Uiteindelijk koos ik voor de creatieve opleiding ‘Toerisme en Recreatie’. Ondanks dat ik halverwege het eerste schooljaar twijfelde, was ik tijdens mijn eerste stage als ‘animatie-meisje-op-de-camping’ helemaal verkocht! 

 

De mensen die mij kennen weten dat dit helemaal bij mij paste. Sociaal gezien heb ik flinke stappen gezet. Vaak ben ik plat op mijn gezicht beland, maar keer op keer opgestaan. Ik maakte in mijn val een koprol en stond gewoon weer met goede moed op! 

 

In mijn campingleven leerde ik veel mensen kennen. Zij sleepten mij er doorheen wanneer het moeilijk was. Mijn gekke intuïtie en luisterend oor werden flink ontwikkeld in deze tijd. En ondanks dat ik mijzelf nog steeds anders dan anderen voelde, heb ik wel durven genieten van deze tijd. In de zomers werkte ik mijzelf een slag in de rondte en in de winter probeerde ik op reis te zijn.

 

Australië is wel echt een hoogtepunt geweest! Maar ook Florida en Zweden zijn favoriet en daar hoop ik ooit nog eens terug te komen. Dat ik mijzelf anders voelde dan anderen bleek achteraf niet zo gek. Ik ben in deze periode veel gaan lezen over hoogsensitiviteit en dit was als thuiskomen. 

Adfire, de carrièrecoach

“Wanneer je hoog gevoelig bent, ben je bovengemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels. Doordat je signalen en details eerder opmerkt, kun je sneller overprikkelt raken. Alles komt vele malen intensiever binnen dan bij andere. Zo’n 31 prikkels per seconde wat twee prikkels per seconde zijn bij een persoon zonder hoog sensitiviteit.”

De man met de hamer komt altijd wanneer je hem niet ziet aankomen…

Ik werkte onafgebroken van april tot en met oktober en in de winter viel ik in een zwart gat. Daarom besloot ik om na zeven jaar te stoppen in de toerisme, zonder te weten wat ik dan wél wilde. Om bezig te blijven besloot ik tijdelijk bij een horeca uitzendbureau aan de slag te gaan.

 

Na een jaar ben ik bij een horecabedrijf begonnen waar ik verantwoordelijk werd voor planning, werving personeel, coaching van de medewerkers en eigenlijk alles wat komt kijken bij een leidinggevende functie.

 

In deze tijd heb ik de liefde van mijn leven, Bas, ontmoet en kreeg ik het gevoel heel de wereld aan te kunnen. Niets was te gek. Ik zette mijn hooggevoeligheid aan de kant. Want ik kon, net zoals iedereen, het allemaal onbegrensd wel aan.

 

Het bedrijf groeide veel harder dan verwacht. Mijn functie werd daarbij steeds belangrijker, maar ook zwaarder. Soms werkte ik bijna 60 uur per week! Dat het werk zonder structuur of stabiele basis was, nam ik voor lief. De hoeveelheid prikkels zorgde voor vermoeidheid en lichamelijke klachten. Ik negeerde ze stuk voor stuk.

 

Na 1,5 jaar ging ik samen met mijn vriend Bas op vakantie. Op de helft van deze vakantie schoot ik compleet in error. Angst om weer te moeten werken, het zweet brak mij uit. Alsnog nam ik mijn klachten niet serieus. En niet lang na deze vakantie stortte mijn wereld in. 

 

Ik had een zware burn-out te pakken. Die boodschap kwam wel even aan. In eerste instantie wilde ik het dan zelf ook niet erkennen. Ondertussen was ik doodziek. Na verloop van tijd begon ik te leren wat belangrijk voor mij was en leerde ik mijzelf steeds beter kennen.

 

Uiteindelijk besloten Bas en ik om drie weken naar Sri Lanka te gaan. Ik voelde mij met de dag sterker worden. De safari’s met olifanten, apen en nog veel meer levende wezens waren prachtig! Even afstand nemen van het dagelijks leven deed me enorm goed. Hoe cliché ook, ik ben diep gegaan om vervolgens sterker terug te komen.

“Op het moment dat ik een gigantische olifant tussen de bosjes zag staan, wist ik het zeker! Het leven is te kort om mijzelf te blijven verstoppen!” – Kim Rietveld

Adfire de carrièrecoach

Dromen zijn bedacht om ze werkelijkheid te laten worden

Na precies 11 maanden ziek geweest te zijn, eindigde mijn contract. Alle banden werden losgesneden met mijn werkgever. Dat zorgde aan de ene kant voor rust in mijn hoofd. Alleen voelde het, mede door mijn hooggevoeligheid, ook beangstigend. Want wat nu?

 

Maar! Nog geen week later werden we gebeld door de makelaar. Het balletje ging rollen! Van ziek zijn naar het geluk terug in eigen handen nemen. Deze positieve prikkelingen zorgden dat mijn intuïtie en behoefte om er te zijn voor andere langzaam terug kwamen. En dankzij de juiste mensen om ons heen, hebben wij een prachtig huis gekocht en begon alles op zijn plek te vallen.

 

In de tijd van herstel heb ik veel gepraat om inspiratie op te doen. Op deze manier ontdekte ik wat ik wel en niet leuk vond. Maanden later ben ik gestart als recruiter bij een grote organisatie waar ik mijn kennis kon verbreden. Ik werd geïnspireerd en zag hoe het bedrijfsleven werkt. 

 

Ondanks dat COVID-19 roet in het eten gooide en ik helaas geen vast contract aangeboden kreeg, wist ik deze tegenslag om te zetten naar iets positiefs. Dat is waar ik als persoon voor sta; positiviteit.

 

Mijn dromen gingen in vervulling omdat ik het heft in eigen handen nam. Sinds oktober 2020 woont puppy Olaf bij ons, een echte kantoorhond! Ik ben aangenomen bij de Vrijwillige Brandweer in Vlijmen waar ik begin 2021 start met de opleiding. Dus, doordat ineens alles op zijn plek viel, durfde ik te kiezen om mijn eigen onderneming te starten als carrièrecoach! 

 

Mijn doel is om jou verder te helpen in een uitzichtloze zoektocht. Hierbij zet ik mijn kennis, intuïtie en ervaring in. Want dat jij je huidige baan misschien meer dan zat bent, betekent niet dat het niet anders kan. Ik ben ervan overtuigd dat je met hele kleine stappen, grote stappen kunt maken. Ik ga naar je luisteren en samen gaan we met alle uitdagingen aan de slag. Spreek ik je straks?

Nog een paar leuke feitjes over mij, die jij weet als je mij goed kent

🙋🏼‍♀️ Ik ben gek op chocolade, snoep en al het andere wat in theorie niet goed voor je is. Momenteel zit in ik in de Maltezer-fase. Heb jij een zak voor mij?

 

🙋🏼‍♀️ Ik kan echt op elk moment van de dag slapen! Middag dutjes op de bank tijdens een romantische film is echt mijn favoriet!

 

🙋🏼‍♀️ Ik hou van luxe avonturen! Ik ga graag op reis, leer nieuwe dingen kennen en leg alles vast op camera. Zolang er maar een eigen wc, douche en een schone kamer aanwezig is. Ik kan er niets aan doen maar ik hou van comfort en personal space.

 

🙋🏼‍♀️ Ik hou echt van kaas. Jonge kaas dan, niet van die vieze schimmel- of oude kaas. Ook voor smeerkaas met soepstengels maak ik graag even tijd. #yummie

 

🙋🏼‍♀️ Sporten? Kun je dat eten? Kun je daar mee gooien of wat doe je daarmee? Oh, is dat actief bewegen? Bah.

 

🙋🏼‍♀️ Ik heb vorig jaar, samen met Bas, twee weken op een konijn gepast. Nadat er al ruim één week voorbij was, kwam het baasje er achter dat ik elke dag vogelvoer heb gevoerd. #sorryBalou

 

🙋🏼‍♀️ Vanaf jongst af aan help ik al heel erg graag anderen. Elke dag sta ik klaar om er voor je te zijn, als je mij nodig hebt. Daarentegen heb ik soms wel echt duidelijk hints nodig want ik heb niet altijd alles in één keer door. #oeps

 

🙋🏼‍♀️ Ik speel graag een spelletje. Vooral kaartspellen vind ik leuk. Vorig jaar duurde een bordspel net iets te lang, op dat moment waren er twee aan het kibbelen, en pakte ik even mijn kans om vals te spelen. Of ik dit vaker doe? Speel een spel met mij en kom er achter!

 

🙋🏼‍♀️ Ohja, ook nog een leuk weetje. Ik kan echt geen twee dingen tegelijkertijd. Ondanks dat ik vaak honderd en één dingen tegelijkertijd aan het doen ben….

En nu jij!

Nu ben ik nieuwsgierig naar jouw verhaal. Samen ga ik graag de zoektocht aan naar het vinden van datgene waar jij gelukkig van wordt. Vul onderstaand formulier in en ik neem vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

🔥