21 heerlijke podcast tips

…voor elk moment iets!

 

Ik wil je uitdagen om eens vaker een podcast te gaan luisteren. Sinds ik dit ‘platform’ heb ontdekt, staar ik minder naar mijn scherm(en) en kan ik echt ontspannen door even heerlijk te luisteren naar anderen en hun verhalen.

 

Oké, vooruit, ik krijg van sommige aflevering behoorlijk wat inspiratie. Dus dan duik ik alsnog achter een schermpje om deze inspiratie op te schrijven. Maar eerlijk, dan kies ik ook bewust voor zo’n podcast. 

 

Soms luister ik een podcast wanneer ik buiten een rondje loop en mijn hoofd wil leegmaken. Of als ik last heb van mijn ogen, dan is het heerlijk om te luisteren met mijn ogendicht!

 

Maar ook wanneer ik kook, strijk, stofzuig en andere saaie huishoudelijke klusjes doe, vermaak ik mijzelf vaak met spannende podcasts! Want ja, crime is wel echt mijn ding. Gek genoeg! Ik heb namelijk niets met horror of andere enge dingen. Maar voor crime verhalen kun je mij (bijna) wakker maken!

21 PODCAST TIPS

Ik heb de diverse podcast onderverdeeld in drie verschillende categorieën. Welke categorie spreekt jou het meeste aan?

Inspirerend! podcast tips

🦋 Charlotte Celine 
Na 10 seconden wilde ik de podcast van deze powerwoman al niet meer uitzetten. In één ruk wil ik haar inspirerende verhalen horen. Ze is introvert, net zoals ik ben, en heeft mij meer geleerd in één aflevering dan al mijn sessies bij de 
psycholoog.  Kun je nagaan. Dus! Wat doe je hier nog? Oh ja, de rest van mijn tips lezen. Natuurlijk!
🦋
Carlijn Ottens

Ik volg Carlijn al een tijdje op Social Media. Ze is een vrolijke, reislustige online ondernemer en zij deelt in deze podcast al haar business geheimen. Het is een inspirerende reis die ze met je deelt. 

🦋 Sleutel tot Succes | De Ondernemer
Willen we allemaal niet de simpele sleutel krijgen tot het ondernemen? Ik weet het, maar is het wel zo gemakkelijk?! Deze podcast doet in ieder geval een enorm goede poging. Met grote namen gaan ze in gesprek en leggen diverse geheimen bloot. Een kijkje achter de schermen van succesvolle, Nederlandse bedrijven!
🦋 Geen Ballen Geen Baas | vrouwelijke ondernemers
Alle struggles die we allemaal kennen als (startende) ondernemer, worden besproken op een eerlijke en sterke wijze. Niet alleen de succes zijn top of mind. De dieptepunten brengen ons juist veel verder. En deze podcast draait dus vooral om herkenning!

🦋 Jong Beleggen, de podcast 
De podcast tips komt van Suzan (van Suzign). Wanneer je interesse hebt in beleggen dan is deze podcast echt een must om te luisteren! Het is in simpele taal uitgelegd, zonder dat je continu denkt “laat maar zitten” en “ik kan dit nooooooit”. 

🦋 Stil in mij
Deze podcast is van Quest. Een tijdschrift (o.a.) die ik graag nog altijd lees. Ze duiken in de wereld van wetenschap, psychologie en onderzoeken. De podcast ‘Stil in mij’ is pas begonnen op moment van schrijven, maar het gaat een hoop beloven! Ze gaan aan de hand van experimenten allerlei onderzoeken doen naar stilte in je hoofd! Klinkt als muziek in je oren, toch?

🦋 Leven Zonder Stress
Dit is een podcast met veel vragen over het leven, over gezondheid en over stress. Sommige afleveringen zijn hierdoor wellicht minder interessant, daar moet je jezelf even doorheen wurmen. Kies vooral de onderwerpen uit die relevant voor jou en je omgeving. Wil je meer weten over HSP zijn? Of keuzesstress en prestatiedruk? Onbegrip over een burn-out? Check dan vooral deze podcast en laat je meeslepen in de inzichten die gedeeld wordt!
🦋 Roels Sofasessies
Een podcast waar Roel van Velzen in gaat over zijn scheiding. Zo open en eerlijk vertelt. Hij gaat het gesprek aan met anderen BN’ers die, net zoals Roel, gescheiden zijn. En ondanks dat ik helemaal niet in zo’n situatie zit, vond ik de gesprekken welke hij voerde inspirerend. De inzichten die hij geeft, hebben er voor gezorgd dat ik ging nadenken over mijn relatie. Welke dingen kan ik beter aanpakken? Waar ben ik dankbaar voor?

20 podcast tips
podcast tips

Misdaad & Spanning! podcast tips
🔫 Moordcast
Is het al vrijdag 16:00? Dan komt er standaard een nieuwe aflevering online! Zaken uit de hele wereld worden besproken en ik kan je vertellen: het is keer op keer spannend! De onderlinge chemie tussen Henrik en Dionne is de finishing touch van deze hele podcast! Ken je hem nog niet? Wees gewaarschuwd #verslavend!

🔫 Een soort god 
Vertrouwen winnen en dan puur manipuleren. Dat is wat deze ‘god’ wilde bereiken bij zijn mensen. Spannend, goed vertelt en wat een verhaal!

🔫 De dood van Robert
Dat ik snel huil, wisten we allang natuurlijk. Maar bij deze podcast hield het maar niet op. De vader van Robert vertelt wat er afspeelde rond de dood van zijn zoon. Hem horen breken tijdens het vertellen raakte mij tot in mijn grote teen.

🔫 Partners in Crime (met Kees van der Spek)
Kees is en blijft Kees. Samen met een gast bespreken ze de misdaad en acties die ze hebben meegemaakt. Lekker om tussendoor te luisteren. Elke week een nieuwe aflevering te horen.

🔫 NCR Het geheim van Rijswijk
Wat oneerlijk. Dat is het enige wat ik nu kan verklappen. Hoe is het mogelijk dat er onschuldige slachtoffers vallen door verkeerde uitvoeringen? Het geheim komt met deze podcast op tafel en zorgt tegelijkertijd voor nieuwe vraagtekens.

🔫 De zwarte dag van Hans
Hoeveel fouten kan de politie maken? Dat vraag ik mij telkens opnieuw af als er weer nieuwe feiten op tafel komen. Van het begin tot het eind is het spannend en oneerlijk wat er gebeurd is met Hans!

🔫 De Schrik van Roden
In het begin moest ik enorm wennen aan de stem van de presentator. Maar het verhaal was interessant genoeg om te luisteren. In deze podcast gaan ze opzoek naar een 102 jaar oude nazi die gevlucht is na de oorlog. Is alles zoals ze zeggen dat het is of heeft het verhaal een andere wending? 

🔫 Duister de podcast 
Deze staat al een tijdje op mijn lijstje. Ik heb hem nog niet geluisterd maar de naam, introductie en de afbeelding trekken mij enorm aan. Want zeg nu zelf, we zijn toch allemaal wel een beetje duister van binnen?
🔫
Napleiten

Advocaat zijn, is niet zomaar een beroep waar je elke dag bezig bent met alleen maar leuke dingen. Wanneer je een advocaat bent, moet je altijd achter je client staan. Oef, dit lijkt me moeilijk zeg! In deze podcast leggen diverse advocaten uit hoe zij hier instaan en wat het met hen doet. Aanrader!

Hilarisch! podcast tips
🎉 Mattie & Marieke
Jarenlang zat ik elke ochtend, tegelijkertijd met de rest van Nederland, in de auto. En wat was het heerlijk om naar de ochtendshow van Qmusic te luisteren. Daarom vond ik deze podcast ook hilarisch om naar te luisteren. Dit was trouwens de eerste podcast die ik luisterde en gelijk een goede, laagdrempelige stap! Aanrader dus.

🎉 Kind Kan De Was Doen
De logica van een kind, het is zo natuurlijk en zonder blad voor de mond. De “Taarten van Abel” meneer doet ook dit weer geweldig leuk.

🎉 Geuze & Gorgels 
Kijk, ik snap dat we allemaal problemen hebben op zijn tijd. Maar hoe Geuze & Gorgels problemen van andere bespreken met een hilarische ondertoon is iets waar ik dan weer (zonder eigen problemen) om kan lachen!

podcast tips

En, zijn 21 podcast tips genoeg inspiratie? Haha! Welke podcast ontbreekt nog echt aan dit lijstje? 

Laat het me zeker weten via een e-mailtje, Instagram of WhatsApp! Want dan kan ik ze zeker nog toevoegen!

21 leuke podcast tips

Luisteren naar anderen zorgt ervoor dat je even uit je eigen hoofd kan komen. Dit geeft rust, vrijheid en ruimte voor nieuwe inspiratie!

– Kim Rietveld

↓ Dit bericht, de 21 podcast tips delen? Dat kan! ↓

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Twitter

🔥