Rita, Rita, Rita toch…

 

Hoi jij! Heb jij hem of haar al een naam gegeven? Die van mij heet Rita. Of nou ja, heel eerlijk… Eigenlijk heet de saboteur van WendyKoelewijn.nl zo, maar het bekt té lekker. Ik bedoel een rollende R, een lange I en een zeurende A is toch echt de perfecte naam?

 

Saboteur wie? Dit is een stem in ons hoofd die zorgt dat wij onzeker worden en blijven. Die ervoor zorgt dat wij niet durven groeien en ons dus klein houdt. De comfort zone waarin we zwemmen is de basis en meer dan dat kunnen we niet.

 

Stop! Onze ‘Rita’ zit de boel te belazeren. Wij kunnen zoveel meer dan we laten zien, we mogen er alleen nog niet bij. Zij houdt ons expres klein. We willen door haar niet ontwikkelen. En we worden niet uitgedaagd om een stap verder te zetten. 

 

Geen probleem natuurlijk, zolang we maar hier bewust van zijn. We zijn zo sterk! We kunnen zo ontzettend veel bereiken! Zolang we maar doorzetten. 

 

Ik heb de afgelopen maanden een zwaar irritante vorm van Rita in mijn hoofd gehad. Eentje die mij compleet de put in hielp. Die ervoor zorgde dat ik niet in mijzelf durfde te geloven. Door haar te overwinnen is het mij gisteren gelukt. Ik ben geslaagd en heb haar dus hard uitgelachen! Waar ik voor geslaagd ben? Ik heb mijn motorrijbewijs gehaald! Drie maanden later dan gepland, vanwege het sluiten van het CBR. Maar daar voel ik nu niets meer van. Ik ben in één keer geslaagd!

 

Ik ga je in drie tips meenemen hoe je jouw ‘Rita’ kunt aanpakken. Als eerste is het belangrijk om te weten of je saboteur tegen jou spreekt of dat het je eigen stem is in je hoofd. 

 

Tip 1 » Geef jouw draak een eigen naam. Maak er iets grappigs van! Zo neem je hem of haar direct al minder serieus. Rita zorgt ervoor dat ik minder durf groeien. Dat ik minder snel uit mijn vertrouwde cirkel durf te stappen.

 

Tip 2 » Hou een ‘dagboek’ met alle gedachtes en overtuigingen die je hebt bij. Doe dit structureel minimaal één week lang zodat jij de rode lijn gaat herkennen. Uiteindelijk ben en blijf jijzelf de baas over je eigen gedachtes en zodra jij ontdekt welke stemmen bij welke saboteur(s) hoort kun je hem of haar echt beet pakken!

 

Tip 3 » Praat terug tegen hem of haar en vertel dat jij iets wél kunt! Net zoals ik deed bij het behalen van mijn motorrijbewijs: “IK KAN DIT WEL RITA!! IK GA HET JE LATEN ZIEN!”

 

We hebben een dag of 40 nodig om een nieuwe routine aan te nemen. Dus blijf 1,5 maand jezelf bewust van de stemmingswisselingen in jouw hoofd en uiteindelijk wordt je hem of haar de baas!

 

Oké, en heel eerlijk.. Ook ik vind het nog niet altijd even makkelijk. Gisteren stond ik strak van de zenuwen. Mijn hart klopte zo hard dat ik een jaar minder leef en het was echt oprecht heel spannend. Rita en mijn angst tegelijkertijd overwinnen zorgde uiteindelijk wel voor een grote, persoonlijke overwinning waar ik de rest van mijn leven trots op ben! En waar ik profijt van ga hebben; zie je mij al rond scheuren op van die mooie binnendoor wegen en een lekker zonnetje?

 

Sla dit bericht op om jezelf eraan te blijven herinneren dat ook jij jouw ‘Rita’ kunt overwinnen! Zodra jij bewust bent van de extra stem in je hoofd, weet je dus wanneer iets relevant is. En wanneer niet. Zet ‘m op.

 

Tot slot, ik ben benieuwd hoe jouw saboteur heet. Wil je het met mij delen? En loop je nog ergens tegen aan? Laat het me weten via Social Media, de mail of WhatsApp. Ik luister graag naar je.

 

Met liefde, Kim! ♥

Kim Rietveld Adfire Coaching

Rita bepaald niet, jij wel. Zorg ervoor dat jij zelf de baas blijft. Jij kunt dit!

– Kim Rietveld

↓ Dit bericht delen? Dat kan! ↓

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Twitter