Wie is Kim? Adfire Coaching
Wie is Kim? Adfire Coaching
Wie is Kim? Adfire Coaching
Wie is Kim? Adfire Coaching

Je denkt precies te weten welke kant je op wilt, je denkt dat je goed op je plek zit. Iedereen heeft wel eens een slechte dag of geen zin om op te staan. Er zitten vast ook leerzame momenten tussen?! Allemaal illusies die ik mijzelf jarenlang heb voorgehouden. Totdat het moment aankwam dat ik niet meer uit bed kon komen. Mijn wereld stortten langzaam in, zonder dat ik het doorhad.”

Levenslessen zorgen voor inzichten. Inzichten die je nodig hebt om te groeien!

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar het verhaal achter mijn gezicht. Ik ga je mee nemen in mijn levenslessen en vertellen waar mijn ambitie van businesscoach vandaan komt. 

 

Het begon allemaal…. in de warme zomer van ‘91. Ik ben geboren als eerste kind van mijn ouders. Ik groeide op in Noord-Brabant en nog geen anderhalf jaar later werd mijn broertje geboren. Samen met de hond was ons gezin compleet. 

 

Mijn kindertijd was echter een hobbelig bestaan. Mijn broer werd al snel gediagnosticeerd met autisme. Daarbij was ik altijd graag op mijzelf en was leren niet mijn favoriete bezigheid. Ik voelde mij anders dan anderen. Ik leefde in mijn eigen fantasie, onrecht vond ik lastig en ik had weinig aansluiting met andere kinderen.

 

Uiteindelijk begon ik een eigen weg te bewandelen. Ik was er namelijk van overtuigd dat ik niemand meer nodig had en ik het allemaal wel zelf kon. De middelbare school was een hele uitdaging. Iedereen is in deze levensfase zoekende naar ‘wie ben ik’. Het was voor mij een eenzame periode waar ik niet altijd eerlijk was, vooral naar mezelf. 

 

Een gevecht met jezelf is achteraf enorm leerzaam, maar wanneer het zich afspeelt is het ook beangstigend. Deze levenslessen geven mij nog steeds inzichten. Dat je bijvoorbeeld ook vooruit komt met vallen en opstaan! Naast eenzame momenten en pesterijen, leerde ik creatief om te gaan in bepaalde situaties waar ik nu op terug kan vallen.

Hi, it’s ok!

 

Rain will make the flowers grow.

 

– Les Mis

Kim Rietveld

Als puber rondrennen tussen de kinderen, 

de meesten verklaarden mij voor gek!

Nadat de middelbare school was afgerond begon ik aan mijn vervolgopleiding. Dit was vooraf nog een hele zoektocht. Uiteindelijk koos ik voor de creatieve opleiding ‘Toerisme en Recreatie’. Ondanks dat ik halverwege het eerste schooljaar twijfelde, was ik tijdens mijn eerste stage als ‘animatie-meisje-op-de-camping’ helemaal verkocht! 

 

De mensen die mij kennen weten dat dit helemaal bij mij paste. Sociaal gezien heb ik flinke stappen gezet. Vaak ben ik plat op mijn gezicht beland, maar keer op keer opgestaan. Ik maakte in mijn val een koprol en stond gewoon weer met goede moed op! 

 

In mijn campingleven leerde ik veel mensen kennen. Zij sleepten mij er doorheen wanneer het moeilijk was. Mijn gekke intuïtie en luisterend oor werden flink ontwikkeld in deze tijd. En ondanks dat ik mijzelf nog steeds anders dan anderen voelde, heb ik wel durven genieten van deze tijd. In de zomers werkte ik mijzelf een slag in de rondte en in de winter probeerde ik op reis te zijn.

 

Australië is wel echt een hoogtepunt geweest! Maar ook Florida en Zweden zijn favoriet en daar hoop ik ooit nog eens terug te komen. Dat ik mijzelf anders voelde dan anderen bleek achteraf niet zo gek. Ik ben in deze periode veel gaan lezen over hoogsensitiviteit en dit was als thuiskomen. 

“Wanneer je hoog gevoelig bent, ben je bovengemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels. Doordat je signalen en details eerder opmerkt, kun je sneller overprikkelt raken. Alles komt vele malen intensiever binnen dan bij andere. Zo’n 31 prikkels per seconde wat twee prikkels per seconde zijn bij een persoon zonder hoog sensitiviteit.”

De man met de hamer komt altijd wanneer je hem niet ziet aankomen…

Ik werkte onafgebroken van april tot en met oktober en in de winter viel ik in een zwart gat. Daarom besloot ik om na zeven jaar te stoppen in de toerisme, zonder te weten wat ik dan wél wilde. Om bezig te blijven besloot ik tijdelijk bij een horeca uitzendbureau aan de slag te gaan.

 

Na een jaar ben ik bij een horecabedrijf begonnen waar ik verantwoordelijk werd voor planning, werving personeel, coaching van de medewerkers en eigenlijk alles wat komt kijken bij een leidinggevende functie.

 

In deze tijd heb ik de liefde van mijn leven, Bas, ontmoet en kreeg ik het gevoel heel de wereld aan te kunnen. Niets was te gek. Ik zette mijn hooggevoeligheid aan de kant. Want ik kon, net zoals iedereen, het allemaal onbegrensd wel aan.

 

Het bedrijf groeide veel harder dan verwacht. Mijn functie werd daarbij steeds belangrijker, maar ook zwaarder. Soms werkte ik bijna 60 uur per week! Dat het werk zonder structuur of stabiele basis was, nam ik voor lief. De hoeveelheid prikkels zorgde voor vermoeidheid en lichamelijke klachten. Ik negeerde ze stuk voor stuk.

 

Na 1,5 jaar ging ik samen met mijn vriend Bas op vakantie. Op de helft van deze vakantie schoot ik compleet in error. Angst om weer te moeten werken, het zweet brak mij uit. Alsnog nam ik mijn klachten niet serieus. En niet lang na deze vakantie stortte mijn wereld in. 

 

Ik had een zware burn-out te pakken. Die boodschap kwam wel even aan. In eerste instantie wilde ik het dan zelf ook niet erkennen. Ondertussen was ik doodziek. Na verloop van tijd begon ik te leren wat belangrijk voor mij was en leerde ik mijzelf steeds beter kennen.

 

Uiteindelijk besloten Bas en ik om drie weken naar Sri Lanka te gaan. Ik voelde mij met de dag sterker worden. De safari’s met olifanten, apen en nog veel meer levende wezens waren prachtig! Even afstand nemen van het dagelijks leven deed me enorm goed. Hoe cliché ook, ik ben diep gegaan om vervolgens sterker terug te komen.

Girl!

“Op het moment dat ik een gigantische olifant tussen de bosjes zag staan, wist ik het zeker! Het leven is te kort om mijzelf te blijven verstoppen!”

– Kim Rietveld

Dromen zijn bedacht om ze werkelijkheid te laten worden

Na precies 11 maanden ziek geweest te zijn, eindigde mijn contract. Alle banden werden losgesneden met mijn werkgever. Dat zorgde aan de ene kant voor rust in mijn hoofd. Alleen voelde het, mede door mijn hooggevoeligheid, ook beangstigend. Want wat nu?

 

Maar! Nog geen week later werden we gebeld door de makelaar. Het balletje ging rollen! Van ziek zijn naar het geluk terug in eigen handen nemen. Deze positieve prikkelingen zorgden dat mijn intuïtie en behoefte om er te zijn voor andere langzaam terug kwamen. En dankzij de juiste mensen om ons heen, hebben wij een prachtig huis gekocht en begon alles op zijn plek te vallen.

 

In de tijd van herstel heb ik veel gepraat om inspiratie op te doen. Op deze manier ontdekte ik wat ik wel en niet leuk vond. Maanden later ben ik gestart als recruiter bij een grote organisatie waar ik mijn kennis kon verbreden. Ik werd geïnspireerd en zag hoe het bedrijfsleven werkt. 

 

Ondanks dat COVID-19 roet in het eten gooide en ik helaas geen vast contract aangeboden kreeg, wist ik deze tegenslag om te zetten naar iets positiefs. Want dat is wel waar ik voorsta! 

 

Mijn dromen gingen in vervulling omdat ik zelf besloot het heft in handen nam. Sinds oktober 2020 woont puppy Olaf bij ons, een echte kantoorhond! Ik ben aangenomen bij de Vrijwillige Brandweer in Vlijmen waar ik sinds begin 2021 begonnen ben met de opleiding. Ineens viel alles op zijn plek, durfde ik te kiezen om mijn eigen onderneming te starten als carrièrecoach wat eind 2021 businesscoach werd; dit past beter bij me. 

 

Mijn doel is om jou verder te helpen in de wereld van ondernemen. Hierbij zet ik mijn kennis, intuïtie en ervaring in. Want dat jij niet weet hoe je de basis van je eigen onderneming bouwt, betekent niet dat je geen hulp mag vragen. Ik ben ervan overtuigd dat je met hele kleine stappen, grote stappen kunt maken. Ik ga naar je luisteren en samen gaan we met alle uitdagingen aan de slag. Spreek ik je straks?

En nu jij!

Nu ben ik nieuwsgierig naar jouw verhaal. Samen ga ik graag de zoektocht aan naar het vinden van datgene waar jij gelukkig van wordt. Vul onderstaand formulier in en ik neem vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Eerst iets vragen?

Stuur gerust een berichtje via WhatsApp!

🔥